2 Haziran 2008 Pazartesi

Kombi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kombinizde bir arıza oluştuğunda ilk yapmanız gereken kullanma kılavuzunu dikkatlice okumak olmalıdır.
Genellikle bütün cihazlarda arıza ikaz lambaları mevcuttur. Bu ikaz lambaları hangi durumlarda yanar bunu mutlaka okuyup öğrenmeniz gerekmektedir.
Arıza ikaz lambası hangi durumlarda yanar?
Gaz gelmediği,Kombi ateşleme sistemi çalışmadığı,Kombi iyonizasyon çubuğu yanmayı hissetmediği durumlarda arıza ikaz lambası yanar.
Bazı kombilerde arıza ikaz lambalarının yerini dijital göstergeler yada led lambalar almıştır.
Bu cihazlarda cihazda oluşan arızayı lambaların üzerlerindeki şekillerden anlamak mümkündür.
Evinizde kullanmakta olduğunuz doğalgaz cihazlarına kesinlikle müdahale yapmayınız.
Sıradan ve ehli olmayan tamirci yada tesisatçı gibi teknik bilgisi yetersiz sorumluluk almayacak kişi yada kişilere kesinlikle müdahale yaptırmayın.
Kombiler hakkında merak ettiğiniz her konuyu dilediğinizde bize yada bulunduğunuz bölgedeki servisinize danışabilirisiniz.
Unutmayın teknik servisler sizlere teknik destek sağlamak ve hizmet sunmak için varlar
Ülkemizde satışa çıkartılan Kombi cihazları için birçok değişik seçenek bulunmaktadır. (17,000 - 20,000 - 24,000 - 26,000 - 30,000' lik, bacalı, hermetik, yoğuşmalı gibi...)
Cihazın dijital ve modülasyonlu olması, donmaya karşı korumalı olması gibi bazı özellikler, cihaz seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalardır.bütün kombiler teknoloji olarak birbirine yakındır. Kalite ince ayrıntıda gizlidir.
Ürünü satın almadan önce,ürün hakkında yeterince bilgi edinmek, teknik personelden dikkat etmeniz gereken noktalar hakkında bilgi almak iyi bir başlangıç olabilir, seçtiğiniz markanın referans verebilecekleri konutlardan, ısınması, servis kalitesi, sarfiyatı gibi konularda bilgi edinmelisiniz.
Kombi satın almadan önce, evinizin ihtiyacı, izolasyon durumu, ısı kaybına neden olabilecek olası faktörler ve kombinizin performansını etkileyecek diğer etkenler dikkatle belirlenmeli.
Diğer önemli bir husus da, satın alınacak kombinin, satış sonrası servis hizmetlerinin yeterliliğidir. Unutulmamalıdır ki, ürünü aldıktan sonra ilk çalıştırmadan itibaren ürünün markası değil, önemli olan servisin kaliteli olmasıdır.
Alacağınız kombinin markası ne olursa olsun, montajdan sonraki ilk aşama servis aşamasıdır. Teknik servisin evinize gelmesiyle kaliteyi yaşarsınız, o andan itibaren kombinizin kalitesi konuşur. Kalite ise, çok reklam demek değildir.
Kombinizin sizi ısıtma maliyeti, arıza yapma sıklığı, bulunduğunuz kentte kaç tane teknik servisinin bulunduğu, servisin size ne kadar zamanda hizmet verebildiği ve hepsinden önemlisi, servis ve yedek parça fiyatları, kaliteyi oluşturan parçalardır.
Kombiniz monte edilirken, elektrik girişine mutlaka 2 Amperlik otomatik sigorta taktırınız.
Kombinizin soğuk su girişinde ve dönüş hattında mutlaka bir filtre (pislik tutucu) bulunmalıdır.
Kombi su gidiş ve dönüş hatlarında ayrı ayrı küresel vana olmalıdır. Sadece dönüş hattına takılan vana yetersizdir, kombide arıza olursa, sistemdeki suyu boşaltmadan, kolaylıkla onarım yapılabilmesi için iki hatta da vana olmalıdır. Sisteme fazlada alınacak her su miktarı ise, kombinize bırakılacak fazladan kireç demektir.
Kombi soğuk su girişinde de bir küresel vana bulunmalıdır.
Bilinçli bir tüketici, tavsiye ile hareket etmemelidir, binlerce lira verip evinize takacağınız cihazlar ileride sizlere sıkıntılı anlar yaşatabilir.