
Samui Klimalar ile ilgili görüntülü karşılaştırma yapabilir, klimanızı buradan diğer modeller ve markalar ile karşılaştırabilirsiniz
Samui Klima Fiyat Listesi için buraya tıklayınız.
Klima ve Kombi almadan önce kesinlikle ziyaret etmeniz gereken faydalı bir site.
Samui Klimalar ile ilgili görüntülü karşılaştırma yapabilir, klimanızı buradan diğer modeller ve markalar ile karşılaştırabilirsiniz
Samui Klima Fiyat Listesi için buraya tıklayınız.
Midea Klimalar ile ilgili görüntülü karşılaştırma yapabilir, klimanızı buradan diğer modeller ve markalar ile karşılaştırabilirsiniz
Midea Klima Fiyat Listesi için buraya tıklayınız.
Sharp Klimalar ile ilgili görüntülü karşılaştırma yapabilir, klimanızı buradan diğer modeller ve markalar ile karşılaştırabilirsiniz
Sharp Klima Fiyat Listesi için buraya tıklayınız.
* Yer - Tavan tipi split klimalar
* Salon tipi split klimalar
* Duvar tipi split klimalar
Bir iç ve bir dış üniteden oluşan bu klimalar oldukça düşük ses seviyesinde çalışırlar. İç üniteyle dış ünite arasında bakır boru, elektrik kablosu, drenaj hortumu, izole ve bandajdan oluşan bağlantının olması gerekir. Montaj uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Konutlarda problemsiz olarak kullanılabilmektedirler.
* Pencere tipi klimalar
Aletler ve aydınlatma araçlarının ürettiği ısı miktarı... (Watt Toplamı)
* Nemli Hava : Çevremizi saran hava yalnızca N2 ve O2'den oluşmaz yüksek oranda su da bulunur. Su buharı miktarı çevre şartlarına bağlı olarak değişir. Havanın içerisindeki aşırı nem insanlar için rahatsız edici boyutlardadır. Sıcaklığın aynı olmasına rağmen nem oranı yüksek hava daha çok rahatsız edicidir.
* Mutlak nem :
* Bağıl Nem :
* Çiğ Noktası : Sabit basınçta soğutulan nemli havanın içerdiği su buharının yoğunlaşmaya başladığı sıcaklığa denir.
* Yaş Termometre Sıcaklığı : Belirli bir su kütlesinin doygun olmayan hava tarafından etkilendiğini varsayalım suyun
* Kritik Basınç : Kompresörün çalışması için gerekli olan basınçtır.
Soğutma veya klima tekniğinde üç yöntem uygulanır:
1. Fiziksel Yöntem : Sıvılar buharlaşırken çevreden ısı çekerler , buharlaşan sıvının çevreden ısı çekmesi , ısı çekilen ortamın sıcaklığının düşmesine neden olur. Isı kaybının neden olduğu sıcaklık düşmesine ya da sıcaklık azalmasına soğuma denir. Fiziksel soğutma yönteminin endüstride kullanılan en önemli şekli , soğurmada soğutma yöntemidir. Bu sistemde ısı enerjisinden yararlanılır. Herhangi mekanik parçası yoktur. Soğutma devresinde soğutucu olarak silikojel ve su kullanılır. Silikojel nem tutucu ya da emici siliko-sodyuma maddesel bir asitin etkimesiyle oluşur. Bu bileşik daha sonra yıkanıp kurutulabilir. Çok küçük tanecikler halinde soğutma devresine yerleştirilen silikogel amonyağı emer. Amonyak düşük sıcaklıklarda suda kolayca çözülür. Bu çözelti 65 ºC sıcaklıkta ısıtıldığı zaman buharlaşır ve sudan ayrışır. Suyun işlevi soğutma devresindeki amonyağı çözmektir. Sistem ; soğurma cihazı, kondansör (yoğuşturucu) ve (evaporatör) buharlaştırıcıdan oluşur.
2. Kimyasal Yöntem : Normal sıcaklıkta oldukları halde bazı kimyasal maddeler belirli aralarda birbirleriyle karıştırıldıkları zaman daha düşük sıcaklıklar elde edilebilir. Bunun nedeni karışım oluşurken çevreden bir miktar ısı alınmasıdır. Örneğin kar veya buzla sofra tuzunun karıştırıldığında soğuma elde edilir. %65 kar veya buz, % 35 tuz ( NaCl ) karıştırıldığında ilk sıcaklık 0 ºC , karışım sıcaklığı –20 ºC'dir. %60 kar ya da buz %40 tuzun ilk sıcaklığı 0 ºC , karışım sıcaklığı –30 ºC'dir.
Soğutma makinalarında önceleri amonyak ve karbondioksit kullanılmıştır. Günümüzde ise freon kullanılmaktadır. Soğutucu akışkanlar şu özelliklere sahip olmalıdır :
* Buharlaşması ve sıvılaşması uygulanabilir basınçlar altında olmalıdır
* Buharlaşma sıcaklığı mümkün olduğunca düşük olmalıdır
* Kimyasal olarak ayrışmamalı , yanmamalı , zehirli olmamalı ve metal yüzeylerle reaksiyona girmemelidir.
* Düşük güç ile çalışabilmelidir
* Maliyeti düşük olmalı ve kolay temin edilebilmelidir.
* Çevreyi kirletmemesi gereklidir.
* Freon 22
* Freon 134a
* Freon 407c
* Freon 410A 407c nin muadili olup daha verimli olduğundan 407c nin yerini tamamen almıştır.
* Amonyak (Amonyak; patlayıcı,yanıcı ve zehirlidir.)
* Freon 12
* Frigen 12
* Kaltron 12
* Genetron 12
* Kükürtdioksit
* Metilklorid
Freon 12, freon gazının F11 , F12 , F13 , F22 , F502 gibi türleri vardır. Bileşiğinde C , Cl ve F bulunur. Çoğunlukla klima cihazlarında bu gaz kullanılır. F12'nin atmosferik basınçta kaynama noktası –29,8 ºC , donma noktası –157,78 ºC 'dir. Yoğunluğu havanın yoğunluğundan büyüktür. Renksiz bir gazdır.
Klimanın çalışma yöntemi, belirli bir basınç altında bulunan sıvı haldeki akışkanın istenilen sıcaklıkta buharlaştırılması ve buhar halden tekrar sıvı hale döndürülmesidir. Çalışma prensibini termodinamiğin ikinci kanunu açıklar.