27 Mayıs 2008 Salı

Klima Tipleri

* Yer - Tavan tipi split klimalar

Hem tavan hem de yere monte edilebilme özellikleri ile bu klimalar mağaza, ofis gibi mekanlar için en ideal montaj ve estetik olanakları sunmaktadır. Salon tipi klimalarda olduğu gibi yer tipi klimalarda da ek ısıtıcı takviyesi vardır. Uzaktan kumandalı modelleri mevcuttur.




* Salon tipi split klimalar

Özellikle mağaza ve toplantı salonu gibi insan sirkülasyonunun fazla olduğu geniş mekanlar için idealdir. Yüksek hızlı ve güçlü fan sistemleri ile homojen hava dağılımını sağlarlar. Standart olarak ek ısıtıcı takviyelidirler. Bu sayede heat pump ısıtma sistemini destekleyerek düşük dış ortam sıcaklıklarında da sorunsuz çalışırlar.














* Duvar tipi split klimalar

Bir iç ve bir dış üniteden oluşan bu klimalar oldukça düşük ses seviyesinde çalışırlar. İç üniteyle dış ünite arasında bakır boru, elektrik kablosu, drenaj hortumu, izole ve bandajdan oluşan bağlantının olması gerekir. Montaj uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Konutlarda problemsiz olarak kullanılabilmektedirler.



* Pencere tipi klimalar

Bu klimalar, satın alırken ekonomik gibi görünse de daha sonra enerji tüketimi yüksek olur. Montajı kolaydır ve gerektiğinde başka mekanlara rahatlıkla taşınabilirler. Sınırlı da olsa taze hava girişine müsade ederler. Bu avantajlarına rağmen birçok mekanda estetik olmayışları ve ses seviyelerinin yüksekliği nedeni ile tercih edilmemektedir.